Telefonda Engelleme

Telefonunuzda rahatsız eden bir kişi veya numara mı var? Endişelenmeyin, engelleme özelliği tam da size göre! Engelleme işlemi, bir kişi veya numara tarafından arama, mesaj veya FaceTime isteği almayı engeller. İPhone veya Android cihazınızda engelleme işlemini gerçekleştirmek oldukça kolaydır. İPhone’da Ayarlar> Telefon> Engelleme ve Arama Kimliği, Android’de ise Ayarlar> Cihaz> Engelleme adımlarını izleyebilirsiniz. Unutmayın, engelleme sizi tamamen korumaz ve engellemeyi geçen kişi size yine de erişebilir. Ancak yine de engelleme, rahatsız edici telefon görüşmelerinde veya istenmeyen mesajlarda kullanışlı bir yoldur.

Engelleme Nedir?

Engelleme, telefonunuzda size rahatsızlık veren veya aramalarını yanıtlamak istemediğiniz kişilerin numaralarını veya iletişim bilgilerini engelleyen bir işlemdir. Bu işlem sayesinde engellediğiniz kişilerden arama, mesaj veya FaceTime isteği almadığınız için sizi rahatsız etmelerini önlemiş olursunuz. Engelleme işlemi, telefonunuzun ayarlarından kolayca yapılabilir. iPhone kullanıcıları, Ayarlar> Telefon> Engelleme ve Arama Kimliği adımlarını takip edebilirken, Android kullanıcıları Ayarlar> Cihaz> Engelleme seçeneğine gidebilirler. Ancak engelleme işleminin tamamen koruma sağlamadığını unutmamak gerekir. Engelleme işlemini geçen kişi yine de size erişebilir.

Engelleme Nasıl Yapılır?

Telefonunuzda istenmeyen bir kişi veya numarayı engellemek istediğinizde, iPhone cihazınızda Ayarlar> Telefon> Engelleme ve Arama Kimliği adımlarını takip etmeniz gerekmektedir. Engellemek istediğiniz kişiyi veya numarayı seçerek engelleyebilirsiniz. Android cihazlarda ise Ayarlar> Cihaz> Engelleme adımlarını takip ederek engelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hem iPhone hem de Android cihazlarda engelleme işlemi oldukça basittir ve sadece birkaç tıklama ile tamamlanabilir.

Android’de: Ayarlar> Cihaz> Engelleme

Android cihazınızda bir kişiyi veya numarayı engellemek için izlemeniz gereken adımlar oldukça basittir. Engelleme işlemini gerçekleştirmek için Android cihazınızın ayarlarına gitmeniz gerekir. Ayarlar menüsünden “Cihaz” ve ardından “Engelleme” seçeneklerine erişebilirsiniz.

Bir kişiyi veya numarayı engellemek için, “Engelleme” seçeneğine dokunun ve ardından “Yeni numara ekleyin” veya “Yeni kişi ekleyin” seçeneklerinden birini seçin. Engellediğiniz kişi veya numara sizi ararsa telefonunuz çalmayacak ve sizi aradığı kişide “Arama reddedildi” mesajı görünecektir.

Engelleme listesini görüntülemek veya engellenen bir kişiyi veya numarayı kaldırmak için “Engelleme” menüsüne geri dönün, engellediğiniz kişilerin veya numaraların listesini göreceksiniz. İstenmeyen bir engelleme varsa, listeden seçin ve kaldırın.

Engelleme Nasıl Kaldırılır?

iPhone’da, engellemeyi kaldırmak için Ayarlar uygulamasına gitmeniz gerekiyor. “Telefon” seçeneğine tıklayın ve “Engellenenler”e tıklayın. Buradan, telefonunuzda kimleri engellediğiniz görülebilir ve engelleme kaldırılabilir. Engellenen kişilerin engeli kaldırıldıktan sonra size mesaj veya arama atabileceğini unutmayın.

Android’de: Telefon uygulaması> Ayarlar> Engelleme Listesi

Android telefonlarda, belirli bir kişiyi veya numarayı engellemek oldukça kolaydır. Bunun için öncelikle telefon uygulamasını açmanız gerekmektedir. Daha sonra, ayarlar bölümünde bulunan ‘engelleme listesi’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Burada eğer daha önceden bir numara veya kişi engellediyseniz, burada engellenenler listesi bulunacaktır ve buradan ister istemez engellemiş olduğunuz kişilerin numaralarını görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca, yeni bir numara engellemek istiyorsanız, ekranda bulunan (+) butonuna tıklayarak yeni bir numarayı engelleme listesine ekleyebilirsiniz. Android telefonlarda engellemiş olduğunuz numaraları kaldırmak da oldukça basittir. Yine ‘engelleme listesi’ bölümünde engellemiş olduğunuz numara veya kişilerin yanındaki seçenekler arasında bulunan ‘engeli kaldır’ butonuna tıklayarak engellemeyi kaldırabilirsiniz.

Engelleme listesi, belirli numaralar veya kişiler tarafından rahatsız edilmekten kurtulmak isteyen Android kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir özelliktir. Bu özellik, istenmeyen numaralardan gelen aramaları ve mesajları engellediği için kullanıcıların telefonlarını daha az rahatsız edecektir.

Engelleme Ücretli midir?

Hayır, telefonunuza engelleme yapmak ek bir ücret talep etmez. Ancak, engellenen kişi size arama veya mesaj göndermeye devam ederse, veri kullanımı açısından ücretlendirilebilirsiniz. Engellendiğiniz numaradan çağrılar alırsanız veya metin mesajları alırsanız, yalnızca mesajları ve aramaları almamanız gerektiği için bir ücret alınmaz.

Engelleme Önemli midir?

Evet, engelleme, rahatsız edici telefon görüşmelerinde veya istenmeyen mesajlarda kullanışlı bir yoldur. Günümüz dünyasında, insanlar telefonlarına sürekli çağrılar ve mesajlar alıyorlar. Bazıları işle ilgili olabilirken, diğerleri sizi rahatsız edebilir. Eğer bir kişinin sizi rahatsız etmesinden dolayı endişeleniyorsanız, o zaman engelleme seçeneğini kullanabilirsiniz.

Engelleme, sizi arayan kişinin aynı zamanda mesaj veya FaceTime isteği göndermesini de engeller. Engelleme seçeneğini kullanmak, sizi rahatsız eden kişilerin bir daha sizi rahatsız etmesini önleyecektir.

Engelleme listeleri, telefonunuzun ayarlarından kolayca erişebileceğiniz bir özelliktir. Engellenen kişileri kolayca ekleyebilir ve kaldırabilirsiniz. Bu özellik sadece işletmeler ve şahıslar için değil, aynı zamanda dijital çağın hızlı tempolu dünyasında korunmayı arayan herkes için de önemlidir.

Engelleme Sizi Tamamen Korur mu?

Hayır, engelleme sadece telefonunuzda arama, mesaj veya FaceTime isteği almayı önler, ancak engellemeyi geçen kişi yine de size erişebilir. Bunun nedeni, engelleme işleminin tamamen telefonunuzla sınırlı olmasıdır. Yani, engellenen kişi yine de size başka bir numara veya cihazdan ulaşabilir. Ayrıca, sosyal medya hesaplarınız gibi diğer iletişim kanallarından da ulaşabilirler.

Bu nedenle, engelleme tek başına tam bir koruma sağlamaz. Kendinizi tamamen korumak istiyorsanız, kişisel bilgilerinizi özenli bir şekilde paylaşmalı, bilgisayarınızda antivirüs programları kullanmalı ve şüpheli mesajlar veya aramalar aldığınızda dikkatli olmalısınız. Güvenlik önlemleri alarak, kendinizi potansiyel tehlikelerden koruyabilirsiniz.

Yorum yapın